Sant Vicenç de Castellet Adriana Delgado

Promoció econòmica, ocupació i atenció a les persones, eixos del programa

Esquerra Republicana a Sant Vicenç de Castellet va celebrar diumenge l’acte central de campanya, en què va explicar les principals propostes del seu programa electoral. Davant de més de 150 persones, a Cal Soler, l’alcaldable de la formació republicana, Adriana Delgado, va comentar els eixos clau de cara al proper mandat.

D’una banda, els projectes en les àrees de promoció econòmica i ocupació, i de l’altra, en atenció a les persones. Com a paraigües de les propostes a llarg termini, ERC proposa l’elaboració d’un pla estratègic 2025, amb consens social i polític, per dissenyar el Sant Vicenç del futur. Així doncs, “que s’iniciï un procés de participació ciutadana, de reflexió, debat i definició d’objectius i accions concrets, per formular el model territorial, social i econòmic cap al qual avançar”. La participació ciutadana és una aposta dels republicans, que volen fomentar els processos de decisió per part de la ciutadania en la gestió municipal. Aquest pla estratègic hauria de recollir, entre altres, el desenvolupament urbanístic del poble. En aquest sentit, ERC també considera bàsica la revisió del Pla General d’Ordenació Urbana, que data del 1996.

En promoció econòmica i ocupació, Delgado va explicar que es treballarà per legalitzar els polígons industrials, “perquè les empreses que hi ha no en marxin i que en vinguin de noves, amb ajuts fiscals si creen llocs de treball per als santvicentins”. A l’altra cara de la moneda de la creació d’ocupació, hi ha d’haver perfils professionals amb les competències necessàries per ocupar aquestes feines”, va recordar Delgado, que va afegir que per aquest motiu s’ha de potenciar el Servei d’Ocupació Municipal (SOM), s’han d’ofertar estudis postobligatoris ajustats a les necessitats laborals del territori, s’han de dissenyar itineraris personals d’inserció i atreure perfils més qualificats al SOM. Altres propostes en aquests àmbits que es van presentar diumenge són afavorir la implantació de nous negocis sense entrebancs burocràtics i promocionar i dinamitzar el comerç de proximitat, entre altres.

En l’atenció a les persones, Esquerra Republicana vol adequar la dotació pressupostària a la realitat dels serveis socials i prioritzar el cobriment de les necessitats bàsiques dels ciutadans, fomentant la col·laboració en xarxa dels agents implicats, i potenciar la informació i la comunicació dels serveis socials, donant a conèixer les xifres per desmentir els errors infundats que alimenten els prejudicis. També es preveu moderar la pressió fiscal per a qui ho necessiti. En definitiva, va afirmar Delgado, “gestionar els recursos públics amb eficàcia, eficiència i transparència per oferir uns serveis públics de qualitat”.  

La candidata republicana va estar acompanyada per la resta de membres de la llista, “joves, preparats i amb experiència, vinculats a associacions, que ja hem demostrat el nostre compromís i la nostra implicació amb el poble i Catalunya”. Delgado va cloure el seu parlament recordant que les eleccions del dia 24 són la primera volta d’un procés electoral clau que el 27 de setembre portarà a la creació d’un nou Parlament i l’inici cap a un nou estat, i que “el municipalisme serà bàsic per a garantir aquests passos”.

L’acte d’Esquerra va omplir la sala de Cal Soler, on després de la presentació del programa es va fer una arrossada i l’actuació de Quim Vila, que va fer cantar i riure tots els presents. Prèviament, les JERC de Sant Vicenç van explicar les seves propostes a un grup de joves, entre elles facilitar-los l’accés a feina i habitatge, potenciar l’ús del casal de joves El-RKó, facilitar l’accés a activitats esportives i culturals, i involucrar-los en l’organització d’actes al poble. 

Comentaris


No hi ha cap comentari


El comentari s'ha enviat correctament i està pendent de moderació