Sant Vicenç de Castellet Adriana Delgado

Adriana Delgado: "Si busques resultats diferents, no facis sempre el mateix. Farem que els 'nos' es tornin 'sís'"

Benvinguts a l’acte central de campanya d’Esquerra Sant Vicenç, moltes gràcies per acompanyar-nos.
 
Ja heu vist que hi ha moltes coses que no volem que es mantinguin igual al nostre poble i al nostre país. I, com deia Albert Einstein, si busques resultats diferents, no facis sempre el mateix. Per això ens presentem com l’alternativa del sí. Perquè aquests “nos” que explicaven la Sandra i el Jordi esdevinguin “sís”. D’entrada, amb una manera de fer oberta i dialogant, tenint en compte l’opinió dels ciutadans i governant, que no manant, amb vocació de servei, transparència i humilitat.
 
Més enllà del canvi de manera de fer que representem, les principals propostes del nostre programa se centren en la promoció econòmica i la creació d’ocupació, l’atenció a les persones i el futur. I m’explico, dic futur perquè toca que Sant Vicenç decideixi quin poble vol ser a mitjà i llarg termini, i dissenyem entre tots els passos a fer perquè sigui una realitat. Per això aquest mandat volem elaborar el Pla estratègic Sant Vicenç 2025, amb consens social i polític. Iniciar un procés de participació ciutadana, de reflexió, debat i definició d’objectius i accions concrets, per formular el model territorial, social i econòmic cap al qual ha d’avançar Sant Vicenç.
 
Si parlem de grans àmbits, en promoció econòmica i ocupació, treballarem per legalitzar els polígons industrials, perquè les empreses que hi ha ara s’hi quedin i en vinguin de noves, i incentivar la seva implantació mitjançant ajuts fiscals, sempre que creïn nous llocs de treball per als santvicentins. Però hem d’assegurar-nos que tenim perfils professionals amb les competències necessàries per ocupar aquestes feines. Per això potenciarem el Servei d’Ocupació Municipal, perquè la gent trobi feina, perquè hi hagi una bona oferta d’estudis postobligatoris ajustada a les necessitats laborals del territori, per dissenyar itineraris personals d’inserció i per atreure perfils més qualificats. 
 
Lligat a aquestes àrees, en benestar social, Esquerra considerem que cal adequar la dotació pressupostària a la realitat del servei i prioritzar el cobriment de les necessitats bàsiques de tots els ciutadans, fomentant la col·laboració en xarxa dels agents implicats, i potenciar la informació i la comunicació dels serveis socials, donant a conèixer les xifres (objectives, no personals) per desmentir els rumors infundats que alimenten els prejudicis (2014: 114 ajuts municipals, 30 d’ells per a estrangers (i potser ja tenen la nacionalitat). Vetllarem perquè hi hagi una bona convivència ciutadana, revisarem l’actual ordenança i farem aplicar-la amb rigor.
 
L’atenció a les persones també passa per intentar moderar la pressió fiscal per a qui ho necessiti. En definitiva, gestionar els recursos públics amb eficàcia, eficiència i transparència per oferir uns serveis públics de qualitat.
 
Quant als joves, treballarem per facilitar-los l’accés a una feina i a un habitatge, i potenciar l’ús del casal El-Rkó. Només fa una estona, amb els candidats de les JERC, Sergi Domínguez i Aina Martí, hem mantingut una trobada amb joves del poble en què han sortit altres idees, com facilitar l’accés a les activitats esportives i culturals i involucrar-los més en l’organització d’activitats.
 
De cara al desenvolupament urbanístic del poble, és básica la revisió del Pla General d’Ordenació Urbana, que data del 1996. L’inconvenient de partir amb retard i moltes coses pendents també ens ofereix l’oportunitat de dissenyar molt bé el Sant Vicenç del futur. També hem d’executar el Pla de Clavegueram, arranjant els col·lectors i evitant abocaments al riu, de manera que poguem plantejar-nos deixar de viure d’esquena al Llobregat i creem una zona de passeig i esbarjo al seu voltant.
 
En equipaments, considerem que els culturals s’han solucionat, sobretot ara amb la inauguració de la biblioteca, però és obvi que cal plantejar-nos què fem amb els esportius. Ens agradaria conèixer què prioritzen els ciutadans, però optem per plantejar una nova ubicació per al camp de futbol, amb visió de futur, ja que si s’ha de fer una inversió important, que sigui per a un equipament polivalent, per treure-li més profit i per a més entitats. Pel que fa a la piscina coberta, necessitem tenir tota la informació sobre la taula, amb un estudi que plantegi cobrir-ne una de les existents, amb un projecte realista i possible de portar a terme.
 
Com us comentava, Esquerra apostem fermament per la participació ciutadana, la de veritat. Així que fomentarem els processos de decisió per part de la ciutadania en la gestió municipal, com deia, especialment en les inversions en infraestructures, i establirem un sistema eficient que integri les aportacions ciutadanes, així com dinamitzarem els consells municipals sectorials.
 
Tenim altres propostes, com veureu en el nostre programa, com arranjar i promocionar aparcaments dissuasoris per dinamitzar una zona de vianants al nucli urbà, millorar la mobilitat, promocionar els tràmits electrònics, afavorir la implantació de negocis sense entrebancs burocràtics, promocionar i dinamitzar el comerç de proximitat, estudiar la possibilitat d’implantar, de forma gradual, la recollida selectiva porta a porta, vetllar per l’ampliació del Parc Natural de Sant Llorenç del Munt, cuidar els camins i corriols del nostre entorn natural, preservar el patrimoni cultural, promocionar l’esport escolar i de base, donar suport a les entitats, i crear un programa marc pel manteniment de les instal·lacions educatives, entre altres. És difícil destacar-ne només algunes.... 
 
Les propostes que fem Esquerra les fem perquè tenim clar quin model de poble volem. Per això presentem aquest conjunt de propostes, que considerem globals i transversals. Esquerra ens comprometem a que aquests projectes pels “sís” els treballarem de cara a la gent, amb un Ajuntament obert, transparent, tenint en compte l’opinió dels ciutadans, amb un tarannà humil i realista amb les necessitats de la població.
 
I per aconseguir tot això, us presento, per si algú encara no els coneix, la gent que m’ajudarà a fer-ho possible:
 
Jaume Masats
Imma Barranco
Aina Martí
Concep Trulls
Montse Berduque
Marc Trulls
Joan Bizarro
Aleix Lafont
Sergi Domínguez
Salvador Ros
Jordi Palma
Sandra Oliva
 
Som joves, preparats i amb experiència, practicant aquest regeneració democràtica tan demanada per la societat. Bona gent, de perfils diversos, vinculats a associacions del poble, que abans d’entrar en una candidatura ja hem demostrat el nostre compromís i la nostra implicació. Com vaig dir a l’acte de presentació de la llista, si el bon pastor fa olor d’ovella, nosaltres fem olor de Sant Vicenç de Castellet!
 
També fem olor d’independència i de república catalana. Que ningú no us faci dubtar. Aquestes municipals són clau perquè des dels ajuntaments es garanteixi el procés sobiranista. Aquest 24 de maig és la primera volta d’un procés electoral que el 27 de setembre crearà un nou Parlament i iniciarà els passos cap a un nou estat. Esquerra defensarà el procés des del municipalisme.  
 
Ja coneixeu qui som, què volem fer i com. Però el nostre compromís i voluntat de servei públic no són suficients. Us necessitem també a vosaltres per ser decisius, a Sant Vicenç i a Catalunya. Així que el dia 24 feu-nos confiança i voteu Esquerra. Perquè farem possibles que els “nos” es converteixin en “sís”. Comptem amb vosaltres! I junts, ho farem, guanyarem!
 
Visca Esquerra, visca Sant Vicenç i visca Catalunya!

Comentaris


No hi ha cap comentari


El comentari s'ha enviat correctament i està pendent de moderació