Sant Vicenç de Castellet Adriana Delgado

Crònica del ple #svcastellet de març: Pla operatiu Policia Local, mocions aprovades per unanimitat, sobrevingut urbanístic i preguntes incòmodes

La crònica del ple de març, en què destaquem l'aprovació del Pla operatiu per la Policia Local, les diverses mocions aprovades per unanimitat -entre elles, la de la reforma horària- i les preguntes que vam presentar, amb temes d'interès que haurem de seguir amb atenció. Us convido a llegir-la i a que seguix al Facebook la pàgina d'Esquerra Sant vicenç de Castellet.

Aquí teniu el resum del ple ordinari del passat 30 de març, amb les intervencions de la portaveu del grup municipal d'Esquerra a l'Ajuntament, Adriana Delgado.

Vam votar a favor d'una modificació de crèdit de 1.600 euros que surten dels programes de Cultura per a l'AMPA del Niu per subvencionar els nous gegants del centre, ens vam abstenir en una modificació de la plantilla de personal, també del Niu, i vam votar a favor del Pla operatiu 2015 per la Policia Local: 

"Sense tenir experiència en el govern ni coneixement en aquest àmbit, en què hi ha molts estereotipis i sembla que tothom en sàpiga, de seguretat ciutadana,  agraïm d’una banda la reunió mantinguda amb el caporal en cap, demanada per aquest grup municipal, i les explicacions que ens va donar, així com agraïm la voluntat política d’explicar-nos el document, de fer-nos partícips del contingut, de poder aportar esmenes i que siguin tingudes en compte i, com a mínim, amb un debat, intentar arribar a un acord.
Part nostra, vam demanar alguns canvis en el document, com que es tingués més en compte l’aportació per part dels agents, que en definitiva són els que han d’implementar el pla, incloent una part en aquest sentit a execució, seguiment i avaluació del pla; també que se’ns informi de les dades anuals més importants tractades a la junta local de seguretat quan toqui, o canvis en el redactat, per exemple, amb una excessiva preocupació per la imatge, quan entenem que la bona imatge s’aconseguirà amb fets, amb un bon servei. Les nostres aportacions, doncs, s’hi han afegit o s’han acordat amb el regidor, per tant, hi votarem a favor. 
Creiem que hi ha hagut un canvi de lideratge positiu a la policia local, que aquest pla és una bona mesura, però aquesta confiança anirà de la mà de l’exigència del compliment i dels resultat que se n’han de derivar, que ha de ser de millora del servei per als ciutadans. Entenem aquest pla, tot i les diverses concrecions, com un marc general que han de suposar un canvi. Això suposa que també debatrem i voldrem acordar mesures específiques que s’hi tracten, com l’ordenança de convivència ciutadana, o de les terrasses, o de la possible instal·lació de càmeres de vigilància en punts concrets. També ens sembla molt important el tema de relleu generacional, perquè hi ha poques mesures executables a curt termini i fins i tot el document ja avança que és una situació complicada i que ho podria ser més. 
Però reiterem que creiem positiva l’intent d’adequació del servei a la demanda social i de proximitat al ciutadà, i sobretot l’objectiu que la ciutadania conegui el servei, se’l senti proper i d’utilitat." 
 
Esquerra va presentar mocions sobre la reforma horària, de rebuig a l'acord entre la UE i Turquia per fer front a la crisi dels refugiats i de suport a les entitats del tercer sector social de Catalunya i de rebuig a la gestió estatal dels fons procedents del 0,7% de l'IRPF, i sobre l'estat de les infraestructures al Bages, a les quals s'hi van sumar la resta de grups, i nosaltres ens vam afegir a la petició d'un treball digne i un salari just per justícia de gènere. Totes les mocions es van aprovar per unanimitat. Podeu trobar els textos sencers a l'apartat de notes de la nostra pàgina de Facebook.
 
Una vegada més, el mateix dia del ple va entrar un assumpte sobrevingut sobre una modificació puntual del Pla General d'Ordenació Urbana, de la qual no vam rebre informació com per poder decidir el vot, així que ens vam abstenir (i vam votar prèviament la no inclusió al ple).
 
Pel que fa a les preguntes, vam demanar sobre:
-La col·locació definitiva de les plaques de "Municipi per la independència", que es va fer efectiva en uns dies.
-Els talls de llums a carrers de la zona de l'institut i el cementiri, dels quals ens van respondre que s'estan intentant solucionar.
-El compliment de la moció de suport als refugiats aprovada en el ple del 30 de setembre del 2015, els acords de la qual han estat traslladats al Fons Català de Cooperació al Desenvolupament, a la Federació de Municipis, a l'Associació de Municipis, a la Generalitat i a l'estat espanyol. 
-L'acumulació de tasques del cap de serveis personals i si ha suposat un increment d'hores de la jornada laboral i del sou del cap de serveis Personals. I així és: durant un termini estimat d’un any, una jornada prolongada equivalent a vuit hores setmanals, que representen uns 9.000€ bruts.
-Un expedient disciplinari obert a un treballador de la brigada, que ens van confirmar. 
 
D'altra banda, vam demanar gravar els plens en vídeo i se'ns ha negat aquesta possibilitat, i estem esperant informació sobre l'expedient disciplinari sobre el qual vam preguntar al ple i tots els processos de selecció que ha passat, i l'expedient del procés de selecció de la nova tècnica externa de promoció econòmica. 
 
 


Comentaris


No hi ha cap comentari


El comentari s'ha enviat correctament i està pendent de moderació