Sant Vicenç de Castellet Adriana Delgado

M'he "estrenat" al ple del Parlament preguntant sobre la crisi dels refugiats

Avui m'he "estrenat" al ple del Parlament, demanant sobre la crisi dels refugiats i reclamant que la gestió de l'acollida i la integració de les persones que fugen de la guerra sigui del Govern de la Generalitat. Molta emoció, tambè perquè he recordat els nostres familiars que en el seu moment van haver de fugir. Aquí podeu veure el vídeo i aquesta és la pregunta: 

"Lamentablement al món s’han patit i es pateixen conflictes bèl·lics i, en conseqüència, gent fugint de la violència, la fam i la misèria, buscant protecci? internacional, seguretat i noves oportunitats. L’enèsima crisi dels refugiats, aguditzada el 2015, és la crisi migratòria i humanitària més gran des de la segona guerra mundial.

La resposta dels països membres de la UE ha estat del tot insuficient, curterminista i vergonyosa. S’han aixecat barreres, literalment; s’han tallat vies de pas segures, fet que ha provocat que es posin en perill més vides humanes i que els refugiats siguin víctimes de les màfies; es fan deportacions col·lectives i aquesta mateixa setmana ha entrat en vigor l’acord amb Turquia. Un acord vergonyós, ratificat pel caps d'Estat i de Govern dels 28 Estats membres de la UE, entre ells l’espanyol, que posa en dubte el dret d’asil i vulnera nombroses normatives internacionals i europees en favor dels drets humans i sobre la protecció internacional de persones perseguides o víctimes de guerra.

Davant la inoperativitat, rigidesa i falta de compromís de l’estat, a Catalunya, Govern, Ajuntaments, entitats i societat civil treballen conjuntament per acollir, però ho fan sense informació per part del Govern espanyol, i ja han demanat públicament en diverses ocasions que Catalunya gestioni l’acollida i la integració de refugiats, amb el compromís ferm i conjunt d’assistir aquestes persones.

A Catalunya tenim el deure legal i l’obligació moral de rebre i atendre persones refugiades, més encara quan sempre ha estat terra solidària i d’acollida i que també ha patit la fugida de persones perseguides durant la guerra, algunes d'elles familiars nostres.

Davant d’aquesta situació, consellera Bassa, quin és el posicionament del Govern de la Generalitat per donar resposta a la crisi dels refugiats i mesures concretes per acollir-los i integrar-los?

Comentaris


No hi ha cap comentari


El comentari s'ha enviat correctament i està pendent de moderació