Sant Vicenç de Castellet Adriana Delgado

11S2016: Sí, a punt!

Els trams a Berga per commemorar la Diada de Catalunya i manifestar-nos per un estat propi en l’acte organitzat per l’ANC i Òmnium es van omplir fa uns dies. La Catalunya central està a punt per sortir al carrer un altre 11 de setembre, i milers de persones, segur que en una Diada històrica més, tornaran a fer petits els carrers, en aquesta ocasió a Barcelona, Lleida, Tarragona, Salt i, com deia, Berga. El dubte sobre l’èxit d’aquesta convocatòria ha sobrevolat fins fa poc, però la determinació de la societat catalana no s’arronsa, sinó que es reforça. I -, tot s’ha de dir,- també “ajuda” l’actitud del Govern en funcions del PP a l’estat espanyol i les seves òrbites judicials, amb la seva constant falta de respecte a la ciutadania i els atacs continus a la democràcia, a les institucions catalanes i a la legitimitat del procés independentista. N’estem farts.

De les urnes del 27S va sortir un mandat democràtic clar, i un Parlament de Catalunya per primera vegada amb majoria independentista i un Govern de la Generalitat amb un full de ruta definit per fer possible la independència, que treballem per enllestir la feina a què ens vam comprometre. En l’anomenat procés, que és comprensible que molts vulguin més accelerat, aquesta Diada marca l’inici d’un curs polític intens i decisiu. Al Parlament, en poques setmanes, viurem una qüestió de confiança, el debat de Política general, el pressupost,.... mentre que a Madrid s’han instal·lat en el bloqueig i esperen els resultats de les eleccions basques i gallegues per decidir si hi haurà terceres eleccions. Tot això marcarà l’agenda política de les properes setmanes.

En aquest escenari, toca fer política i debatre, dialogar, posar-se d’acord.... Sobretot davant de la judicialització de la política que intenten imposar des de Madrid. Davant de les impugnacions i les suspensions del Tribunal Constitucional, les imputacions i possibles inhabilitacions de representats polítics que van actuar i actuen segons la majoria, la democràcia és la via. Des de les institucions s’ha de fer la feina a la qual ens vam comprometre i fer possible el full de ruta cap a la República Catalana, però al costat, amb complicitat, amb connexió, amb decisió i amb fermesa, hi ha d’haver la ciutadania. El procés neix del poble, al carrer, de baix a dalt, de la mobilització popular i de les urnes. Així que la gent és clau.

 

I aquest 11 de setembre, com en els anys anteriors, el poble català tornarà a parlar i a demanar decidir pacíficament, i la convocatòria de l’ANC i Òmnium Cultural serà un èxit. De reivindicació, de fraternitat, de lluita conjunta. De festa. Sí, també. Units, alegres i combatius! Estem a punt!

Comentaris


No hi ha cap comentari


El comentari s'ha enviat correctament i està pendent de moderació