Sant Vicenç de Castellet Adriana Delgado
 • "Amb la gent, com la gent, per la gent"

  Adriana Delgado ha esta reelegida com a cap de llista d’ERC a Sant Vicenç de Castellet per a les eleccions municipals del 2019. Delgado, que ja va ser candidata el 2015, és ara la portaveu del grup municipal a l’Ajuntament i diputada al Parlament. La votació, amb la unanimitat de militants i amics, va tenir lloc dimarts en una assemblea extraordinària a l’auditori de la biblioteca. Delgado va ser l’única candidata, avalada per l’executiva local, i en la seva presentació va defensar el model municipalista i republicà d’Esquerra Sant Vicenç, “amb la gent, com la gent i per la gent”, basat en una concepció igualitària de les llibertats dels ciutadans, prioritzant el bé comú i la participació de la gent en els afers públics, i a partir de valors com el treball, el compromís, l’honestedat, la convivència i el respecte a les persones, la sostenibilitat i el feminisme.

 • Què podeu trobar en aquest blog

  Benvinguts i benvingudes al meu blog. Aquí podreu trobar informacions diverses sobre la meva activitat al Parlament de Catalunya, com a diputada d'Esquerra Republicana de Catalunya de la XII legislatura, i a l'Ajuntament de Sant Vicenç de Castellet, on sóc regidora i portaveu del grup municipal d'ERC, amb tres regidors, a l'oposició. Hi trobareu articles sobre els temes més destacats tractas en seu parlamentària i al municipi, bàsicament allò que fem al consistori amb els companys Sandra Oliva i Jordi Palma i a la secció local.

 • Sobre la legítima discrepància política

  La discrepància és la diferència d'opinió existent entre les parts actives sobre un afer. En política, acceptar-la i, en tot cas, negociar per evitar-la, és una mostra de profund respecte el joc democràtic. Com a principal partit a l'oposició a l'Ajuntament de Sant Vicenç de Castellet, ERC té el dret i l der d'exercir el control i la fiscalització de l'acció del govern municipal. En alguns casos, estem a favor de les legítimes decisions preses, en d'altres no, té legítimament. Sempre argumentem els nostres posicionament i els expliquem, no ens hem d'amagar de res.

 • L'1 d'octubre, un dia que durarà anys

  En el ple del Parlament celebrat ahir, vaig intervenir en el punt en què el Síndic de Greuges presentava el seu informe al voltant de l'1 d'octubre del 2017, data en què va tenir lloc el referèndum per la independència de Catalunya. Després de mostrar el meu suport i solidaritat amb els presos i preses polítiques, i amb els companys a l’exili, i fer arribar tota l’estima i força a les seves famílies, aquesta va ser la meva intervenció:  "Gràcies, Síndic, per les explicacions de l’informe, amb una conclusió principal indubtable* , i és que hi va haver desproporció en l’actuació dels cossos i les forces de seguretat de l’estat espanyol l’1 d’octubre sobre persones que defensaven pacíficament el dret a votar, fet que suposa una vulneració de drets fonamentals de milions de persones que van expressar-se a les urnes, o que ho volien fer i no van poder.

 • #8MJoFaigVaga per guanyar drets

  Avui, 8 de març, Dia Internacional de les Dones, hi insistim: la lluita feminista no és una lluita només de dones, és una lluita per la igualtat, per la llibertat, per la justícia social. És una més de les lluites compartides de la societat republicana que volem, per la qual treballem, des d’Esquerra i des de múltiples àmbits d’activisme polític i social. A la política catalana, les dades evidencien que som lluny d’aquesta igualtat. Segons l’Institut Català de les Dones, a Catalunya hi ha 174 alcaldesses que representen el 18,4% al capdavant dels consistoris; som 3.

 • Dignitat institucional

  Som republicans i, això, entra moltes altres coses, vol dir que no volem un monarca que, sense ni ser escollit, gaudeixi de privilegis i que no ens representa. Ahir va ser a Barcelona, on va quedar pal·ès que no l'hi volem. Institucionalment, a la inauguració del Mobile World Congress, hi va assistir la màxima autoritat de Catalunya ara per ara (la Generalitat està intervinguda pel 155 del PP), el president del Parlament, Roger Torrent. Sense rebre ni saludar Felip de Borbó, sense aplaudir-lo i lluint un llaç groc en record dels presos polítics.

 • Recuperem el Parlament després de les eleccions il·legítimes del 21D

  Els diputats electes a les eleccions (il·legítimes, convocades per Mariano Rajoy sense tenir aquesta competencia) hem pogut constituir el 17 de gener el Parlament de Catalunya de la XII legislatura i triar-ne la Mesa, el primer pas per recuperar les institucions catalanes després de l'ocupació que significa l'article 155 de la Constitució Espanyola. Al capdavant del Parlament, Roger Torrent, d'Esquerra (candidat núm. 2 a Girona) i a la secretaria 4a la també republicana Alba Vergés, candidata núm.

 • Rifkin, assegut, segon per l'esquerra

  Rifkin i les generacions futures de prossumidors

  Ahir vaig poder assistir a Sant Cugat a una xerrada molt interessant de l'economista i activista Jeremy Rifkin, que, tot i que va començar amb declaracions molt alarmistes, es va mostrar optimista -vaja, convençut- sobre el canvi de paradigma econòmic, en una societat sostenible, basat en la cooperació, la col·laboració i la compartició: la tercera revolució industrial. Tots serem prossumidors, va dir, produirem, proveirem i consumirem (per exemple, l'energia), a costos marginals baixíssims.

 • 11S2016: Sí, a punt!

  Els trams a Berga per commemorar la Diada de Catalunya i manifestar-nos per un estat propi en l’acte organitzat per l’ANC i Òmnium es van omplir fa uns dies. La Catalunya central està a punt per sortir al carrer un altre 11 de setembre, i milers de persones, segur que en una Diada històrica més, tornaran a fer petits els carrers, en aquesta ocasió a Barcelona, Lleida, Tarragona, Salt i, com deia, Berga. El dubte sobre l’èxit d’aquesta convocatòria ha sobrevolat fins fa poc, però la determinació de la societat catalana no s’arronsa, sinó que es reforça.

 • M'he "estrenat" al ple del Parlament preguntant sobre la crisi dels refugiats

  Avui m'he "estrenat" al ple del Parlament, demanant sobre la crisi dels refugiats i reclamant que la gestió de l'acollida i la integració de les persones que fugen de la guerra sigui del Govern de la Generalitat. Molta emoció, tambè perquè he recordat els nostres familiars que en el seu moment van haver de fugir. Aquí podeu veure el vídeo i aquesta és la pregunta:  "Lamentablement al món s’han patit i es pateixen conflictes bèl·lics i, en conseqüència, gent fugint de la violència, la fam i la misèria, buscant protecci? internacional, seguretat i noves oportunitats.

 • Entrevista a la revista local de Sant Vicenç de Castellet, El Breny

  El Breny, la revista de Sant Vicenç de Castellet, ha publicat en el número 414 una entrevista meva, amb text de l'Estel Huguet i fotografies de l'Enric Òdena, que em van fer fa només uns dies al Parlament. Vam parlar d'un munt de temes i vam passar una estona molt interessant. Curiositats de la vida, jo vaig començar a escriure al Breny de joveneta, quan ja pensava en estudiar periodisme i animada per la bibliotecària Maria Carme Grauvilardell. En aquest número també podeu trobar informacions sobre el Carnestoltes, la festa del Dia d'Andalusia, Pol Vila, nou campió estatal, la primera edició del Sant Vicenç en Dansa de l'Esbart Dansaire, la Festa del Porc de Ceps i Manduca i els 50 anys d'història del Club Natació Castellet, entre altres temes d'interès.

 • La feina de fer oposició

  Finalment, després de demanar-ho des de l’anterior mandat -que va començar fa més de 4 anys!-, els grups polítics amb representació a l’Ajuntament de Sant Vicenç, entre ells el d’Esquerra Republicana de Catalunya, disposen d’un espai propi al butlletí municipal! I és que per algun motiu és municipal, no de l’equip de govern... I ho hauria hagut de ser des del primer exemplar, plural i divers, com ho és la representació al consistori –encara que estigui governat per una majoria absoluta- i la societat santvicentina.

 • Crònica del ple #svcastellet de març: Pla operatiu Policia Local, mocions aprovades per unanimitat, sobrevingut urbanístic i preguntes incòmodes

  La crònica del ple de març, en què destaquem l'aprovació del Pla operatiu per la Policia Local, les diverses mocions aprovades per unanimitat -entre elles, la de la reforma horària- i les preguntes que vam presentar, amb temes d'interès que haurem de seguir amb atenció. Us convido a llegir-la i a que seguix al Facebook la pàgina d'Esquerra Sant vicenç de Castellet. Aquí teniu el resum del ple ordinari del passat 30 de març, amb les intervencions de la portaveu del grup municipal d'Esquerra a l'Ajuntament, Adriana Delgado.

 • Contruïm junts i en paritat, homes i dones, la nova República Catalana

  Els darrers dies, en motiu de la comemmoració del 8 de març, Dia internacional de les Dones, he participat en dos actes per parlar de dones i política, el dia 12 a Berga, organitzat per l'ANC, Òmnium Cultural i l'Associació de Joves Independentistes del Berguedà; i el dia 15 al Casal de les Escodines de Manresa, organitzat pel Pol de Cultura de l'Associació de Veïns.  A la primera xerrada vaig coincidir amb la Tània Verge, de Feministes per la Independència i una especialista en temes de política i gènere, i l'advocada i exdiputada Magda Oranich, molt coneguda per la seva trajectòria jurídica i política.

 • Resultat de les eleccions municipals a Sant Vicenç de Castellet

  Gràcies als 751 santvicentins que ens heu fet confiança! Continuarem treballant per Sant Vicenç i Catalunya!  Aquests són els resultats definitius: http://locals.esquerra.cat/santvicenccastellet/resultats-electorals/municipals-eleccions-municipals-maig-2015