Sant Vicenç de Castellet Adriana Delgado
 • Recuperem el Parlament després de les eleccions il·legítimes del 21D

  Els diputats electes a les eleccions (il·legítimes, convocades per Mariano Rajoy sense tenir aquesta competencia) hem pogut constituir el 17 de gener el Parlament de Catalunya de la XII legislatura i triar-ne la Mesa, el primer pas per recuperar les institucions catalanes després de l'ocupació que significa l'article 155 de la Constitució Espanyola. Al capdavant del Parlament, Roger Torrent, d'Esquerra (candidat núm. 2 a Girona) i a la secretaria 4a la també republicana Alba Vergés, candidata núm.

 • Què podeu trobar en aquest blog

  Benvinguts i benvingudes al meu blog. Aquí podreu trobar informacions diverses sobre la meva activitat al Parlament de Catalunya, com a diputada d'Esquerra Republicana de Catalunya de la XII legislatura, i a l'Ajuntament de Sant Vicenç de Castellet, on sóc regidora i portaveu del grup municipal d'ERC, amb tres regidors, a l'oposició. Hi trobareu articles sobre els temes més destacats tractas en seu parlamentària i al municipi, bàsicament allò que fem al consistori amb els companys Sandra Oliva i Jordi Palma i a la secció local.

 • Rifkin, assegut, segon per l'esquerra

  Rifkin i les generacions futures de prossumidors

  Ahir vaig poder assistir a Sant Cugat a una xerrada molt interessant de l'economista i activista Jeremy Rifkin, que, tot i que va començar amb declaracions molt alarmistes, es va mostrar optimista -vaja, convençut- sobre el canvi de paradigma econòmic, en una societat sostenible, basat en la cooperació, la col·laboració i la compartició: la tercera revolució industrial. Tots serem prossumidors, va dir, produirem, proveirem i consumirem (per exemple, l'energia), a costos marginals baixíssims.

 • 11S2016: Sí, a punt!

  Els trams a Berga per commemorar la Diada de Catalunya i manifestar-nos per un estat propi en l’acte organitzat per l’ANC i Òmnium es van omplir fa uns dies. La Catalunya central està a punt per sortir al carrer un altre 11 de setembre, i milers de persones, segur que en una Diada històrica més, tornaran a fer petits els carrers, en aquesta ocasió a Barcelona, Lleida, Tarragona, Salt i, com deia, Berga. El dubte sobre l’èxit d’aquesta convocatòria ha sobrevolat fins fa poc, però la determinació de la societat catalana no s’arronsa, sinó que es reforça.

 • M'he "estrenat" al ple del Parlament preguntant sobre la crisi dels refugiats

  Avui m'he "estrenat" al ple del Parlament, demanant sobre la crisi dels refugiats i reclamant que la gestió de l'acollida i la integració de les persones que fugen de la guerra sigui del Govern de la Generalitat. Molta emoció, tambè perquè he recordat els nostres familiars que en el seu moment van haver de fugir. Aquí podeu veure el vídeo i aquesta és la pregunta:  "Lamentablement al món s’han patit i es pateixen conflictes bèl·lics i, en conseqüència, gent fugint de la violència, la fam i la misèria, buscant protecci? internacional, seguretat i noves oportunitats.

 • Entrevista a la revista local de Sant Vicenç de Castellet, El Breny

  El Breny, la revista de Sant Vicenç de Castellet, ha publicat en el número 414 una entrevista meva, amb text de l'Estel Huguet i fotografies de l'Enric Òdena, que em van fer fa només uns dies al Parlament. Vam parlar d'un munt de temes i vam passar una estona molt interessant. Curiositats de la vida, jo vaig començar a escriure al Breny de joveneta, quan ja pensava en estudiar periodisme i animada per la bibliotecària Maria Carme Grauvilardell. En aquest número també podeu trobar informacions sobre el Carnestoltes, la festa del Dia d'Andalusia, Pol Vila, nou campió estatal, la primera edició del Sant Vicenç en Dansa de l'Esbart Dansaire, la Festa del Porc de Ceps i Manduca i els 50 anys d'història del Club Natació Castellet, entre altres temes d'interès.

 • La feina de fer oposició

  Finalment, després de demanar-ho des de l’anterior mandat -que va començar fa més de 4 anys!-, els grups polítics amb representació a l’Ajuntament de Sant Vicenç, entre ells el d’Esquerra Republicana de Catalunya, disposen d’un espai propi al butlletí municipal! I és que per algun motiu és municipal, no de l’equip de govern... I ho hauria hagut de ser des del primer exemplar, plural i divers, com ho és la representació al consistori –encara que estigui governat per una majoria absoluta- i la societat santvicentina.

 • Crònica del ple #svcastellet de març: Pla operatiu Policia Local, mocions aprovades per unanimitat, sobrevingut urbanístic i preguntes incòmodes

  La crònica del ple de març, en què destaquem l'aprovació del Pla operatiu per la Policia Local, les diverses mocions aprovades per unanimitat -entre elles, la de la reforma horària- i les preguntes que vam presentar, amb temes d'interès que haurem de seguir amb atenció. Us convido a llegir-la i a que seguix al Facebook la pàgina d'Esquerra Sant vicenç de Castellet. Aquí teniu el resum del ple ordinari del passat 30 de març, amb les intervencions de la portaveu del grup municipal d'Esquerra a l'Ajuntament, Adriana Delgado.

 • Contruïm junts i en paritat, homes i dones, la nova República Catalana

  Els darrers dies, en motiu de la comemmoració del 8 de març, Dia internacional de les Dones, he participat en dos actes per parlar de dones i política, el dia 12 a Berga, organitzat per l'ANC, Òmnium Cultural i l'Associació de Joves Independentistes del Berguedà; i el dia 15 al Casal de les Escodines de Manresa, organitzat pel Pol de Cultura de l'Associació de Veïns.  A la primera xerrada vaig coincidir amb la Tània Verge, de Feministes per la Independència i una especialista en temes de política i gènere, i l'advocada i exdiputada Magda Oranich, molt coneguda per la seva trajectòria jurídica i política.

 • Resultat de les eleccions municipals a Sant Vicenç de Castellet

  Gràcies als 751 santvicentins que ens heu fet confiança! Continuarem treballant per Sant Vicenç i Catalunya!  Aquests són els resultats definitius: http://locals.esquerra.cat/santvicenccastellet/resultats-electorals/municipals-eleccions-municipals-maig-2015 

 • Les principals propostes d'Esquerra per a Sant Vicenç

  Aquí teniu les principals propostes del programa electoral d'Esquerra Republicana de Catalunya per a Sant Vicenç de Castellet:   1.    Promoció econòmica i ocupació: Recepcionar els polígons industrials i incentivar amb ajuts fiscals la implantació de noves empreses que creïn nous llocs de treball. Potenciar el Servei d’Ocupació Municipal com a eina essencial per incrementar les possibilitats de trobar feina fent coincidir oferta i demanda laboral. Impulsar un model comercial del proximitat i la Fira del Vapor.

 • Garantirem el procés cap a la independència des del municipalisme

  Esquerra considerem que assolir la independència comença als ajuntaments i, amb ella, la garantia d'una millor qualitat de vida per als nostres veïns.

 • Proposem elaborar un pla estratègic per dissenyar el Sant Vicenç del futur

  Esquerra proposem elaborar el Pla Estratègic Sant Vicenç de Castellet 2025. Iniciar un procés de participació ciutadana, de reflexió, debat i definició d’objectius i accions concrets, per formular el model territorial, social i econòmic cap al qual ha d’avançar Sant Vicenç. 

 • Adriana Delgado, cap de llista de la candidatura

  Adriana Delgado i Herreros, cap de llista d'Esquerra Sant Vicenç de Castellet. Nascuda el 1978 i periodista. Ha treballat al diari Regió7, com a corresponsal al Bages de COMRàdio, Avui i La Vanguardia i ha estat assessora en comunicació al departament d’Innovació, Universitats i Empresa. Fundadora i exsòcia de l’empresa de gestió turística i comunicació CatEmocions. Autònoma, es dedica a la comunicació corporativa i 2.0. Va entrar com a regidora per Esquerra a l’Ajuntament el 2011 i va passar a ser portaveu del grup municipal a mitjans de legislatura.

 • Proposem un Ajuntament laic

  Esquerra Republicana a Sant Vicenç de Castellet defensa el valor republicà de la laïcitat, ja que l’Ajuntament, des del respecte total a totes les creences i religions, ha de ser laic.